Massage

Body&Brein2010 (18)1Een harmoniserende ayurvedische massage bij Ayur Priya duurt een uur. Een ontspannings- of stimulerende massage duurt 90 minuten. Hieronder kunt u lezen wat deze massages zo speciaal maakt, en wat u ter voorbereiding moet doen.

De ayurvedische massage (Abhyanga) is een belangrijk onderdeel van de Indiase natuurgeneeskunde en is een algemene, preventieve, energetische lichaamsmassage.
De massage bevordert de stroming van Prana (de vitale kracht) en zuurstof in het lichaam.

Doordat de massage de circulatie van voedingsstoffen bevordert en het organisme ondersteunt bij het afvoeren van giftige stoffen via de huid, de stoelgang en urine, speelt massage een belangrijke rol bij het reinigen van het lichaam en het instant houden van de gezondheid. Het is een rustgevende, reinigende massage.

Kruidenolie

20160614_162315 (4)De massage onderscheidt zich door het gebruik van een ruime hoeveelheid warme, uit India geïmporteerde ayurvedische kruidenoliën. Dit zijn smerende en medicinale oliën, die opgewarmd worden tot ongeveer 40º. De rol van de olie is niet alleen lekker en ontspannend, maar kan ook effecten teweegbrengen in het lichaam en de geest.

Tijdens de massage word je gemasseerd met een warme kruidenolie die speciaal is afgestemd op jouw behoefte. De olie wordt via de poriën opgenomen, komt in de bloedbaan en bereikt zo de organen en weefsels. Lichaam en geest komen weer in balans, je voelt je meer geaard en je komt weer lekker in je vel te zitten.
Het beste is om de olie nog een paar uur, liefst nog een nacht te laten inwerken, en met een milde zeep te wassen.

Green-Ayurveda-1Effect op het hele systeem

Voordelen van een ayurvedische massage zijn oa: versterken van het lichaam, opheffen van blokkades, stimuleren van het zelfgenezend vermogen van het lichaam, bevorderen van de afvoer van afvalstoffen, vertragen van de verschijnselen van het ouder worden, verhogen van de immuniteit, bestrijden van stress en vermoeidheid, activeren van de stofwisseling en de bloedsomloop en de massage reinigt, voedt en balanceert zowel het fysieke lichaam, de emoties als de geest.

Voor een diepgaand effect van de ayurvedische massage kan er na de massage gestoomd worden in een zweettent met warme stoom. Afhankelijk van de persoon wordt er 8 tot 15 minuten gestoomd. De zweettherapie ontspant de huid en interne organen, stimuleert de bloedcirculatie en maakt afvalstoffen vloeibaar zodat deze verwijderd worden uit het lichaam. Ook verlicht het gewrichtspijnen en verbrandt het calorieën.

Goed om te weten:

  • Gebruik voor een massage geen overvloedige maaltijd en vermijd het drinken van koffie en alcohol vlak voor een massage.
  • Drink na een massage extra water (warm of gekookt) om de afvalstoffen te verwijderen.
  • Houdt rekening met je kleding. De kruidenolie kan vlekken veroorzaken op je kleding.
  • Vooraf graag douchen en liever geen make-up op hebben(of zo min mogelijk)
  • Plan de massage ruim in en neem ook tijd voor jezelf na de massage zodat je optimaal profiteert van de werking van de massage.
  • Na de massage is het raadzaam om de olie een paar uur in te laten trekken voordat je een douche neemt.
  • Massage wordt niet toegepast in geval van koorts, bij ontstekingen, in de eerste dagen van de menstruatie, in de eerste 3 maanden van een zwangerschap en bij ziekte met een acuut of actief karakter.

Bel voor een afspraak:
06 542 02323

Verder lezen:

Aanvullende behandelingen
Combinatie-behandelingen
Tarieven massage
Contra-indicaties
Mijn verhaal
Ayurveda